Tiramisu – włoski spór o słodki deser
Tiramisu zna każdy. To słodki deser, łatwy w przygotowaniu, który nie wymaga pieczenia. Niewielu z nas zdaje jednak sobie sprawę, że to bardzo młody przysmak, a przy tym kość niezgody …
Ekoturystyka, czyli turystyka z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Piszemy o podróżowaniu z szacunkiem dla lokalnej kultury i tradycji. Doradzamy wielbicielom lokalnych smaków i produktów. Tematem tej kategorii jest nie tylko ekoturystyka, ale także turystyka kulinarna i kulturowa. W drogę!
Tiramisu zna każdy. To słodki deser, łatwy w przygotowaniu, który nie wymaga pieczenia. Niewielu z nas zdaje jednak sobie sprawę, że to bardzo młody przysmak, a przy tym kość niezgody …
Armschlag w Austrii zamieszkuje niespełna 100 osób. To mała wieś, w której tylko z pozoru nic się nie dzieje. Latem 15 ha pól przemienia się w kwitnący dywan niebieskiego maku, …
Dolina Róż to wyjątkowe miejsce w Bułgarii. Kusi hektarami pól kwiatów, które nie tylko pięknie wyglądają, ale i intensywnie pachną. A gdyby tak móc uczestniczyć w ich zbiorach i na …
Targ serów w Alkmaar może poszczycić się tradycją sięgającą końca XVI w. Wydarzenie, które odbywa się w położonym 40 km. na północ od Amsterdamu przyciąga tysiące osób.
Słowacka kuchnia warta jest poznania. Najlepiej jednak delektować się jej smakiem nie w gwarnej Bratysławie, ale w mniejszych miejscowościach, i to nie tylko przy okazji zimowych wypadów w góry. Miejscem …
Bogdan Gałązka jest restauratorem na Zamku w Malborku. Małgorzacie Szcześniak podpowiedział, jak osiągnąć sukces w gastronomii.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.