KATEGORIA:

Aktywne Smaki

Ostatnie artykuły

w tej kategorii
Aktywne SmakiRelaksRynek żywności ekologicznej w Polsce i na świecie - newsy

Żele energetyczne dla osób aktywnych i sportowców [test konsumencki]

W zeszłym roku testowaliśmy batony sportowe. Teraz przyszedł czas na żele energetyczne, a więc suplementy mające na celu szybkie i efektywne uzupełnianie energii wydatkowanej podczas uprawiania sportów wytrzymałościowych. Które z nich …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiRelaks

Żywe Muzeum Piernika zaraża pasją

Aż do początku XVIII w. przepis na piernikowe ciasto stanowił wiedzę tajemną…Dziś na szczęście już tak nie jest, a wytwarzania kojarzonych z Toruniem smakołyków można nauczyć się odwiedzając Żywe Muzeum …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiRelaks

Anna Arseniuk: Bieg to także odpoczynek [wywiad]

Starty w wysokogórskich ultramaratonach łączy z pracą przy samej ziemi. Dosłownie. W prowadzonym wspólnie z rodzicami gospodarstwie ekologicznym Anna Arseniuk dba o poprawny wzrost sadzonek najróżniejszych roślin. W obu przypadkach …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEko turystykaRelaks

Bryndzové halušky i do tego žinčica – słowacka kuchnia jakiej nie znacie

Słowacka kuchnia warta jest poznania. Najlepiej jednak delektować się jej smakiem nie w gwarnej Bratysławie, ale w mniejszych miejscowościach, i to nie tylko przy okazji zimowych wypadów w góry. Miejscem …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEkologiczne jedzenieRelaks

Białko w diecie aktywnych. Wywiad z dietetyczką

Suplementacja białkiem ma swoich wielkich zwolenników, choć zdarzają się osoby, które je bagatelizują, bądź nie wykorzystują jego potencjału. Prawda leży oczywiście po środku… Dorota Traczyk jest dietetykiem z wykształcenia i …

czytaj więcej >>
Aktywne SmakiEko bibliotekaRelaks

Michał Jeliński: Sukces sportowy jest możliwy mimo cukrzycy [wywiad]

Jak ze sportowca wyczynowego stać się trenerem zdrowia oraz i skutecznie i świadomie walczyć z cukrzycą opowiada Michał Jeliński w rozmowie z Małgorzatą Szcześniak.

czytaj więcej >>

Nasze kanały:

Z kategorii Przepisy: