Praga. Międzynarodowa Konferencja jakości i zdrowotności żywności ekologicznej

 

Żywność ekologiczna, jej autentyczność, zdrowotność, standaryzacja i wpływ na środowisko – to główne tematy 1. Międzynarodowej Konferencji dotycząca jakości i zdrowotności żywności ekologicznej. Konferencja odbędzie się w Hotelu Dyplomatycznym w Pradze w dniach 18-20 maja 2011 roku.

Organizatorzy (Organic Food Quality And Heath Foundation, Platforma Technologiczna Organics i Instytut Technologii Chemicznych w Pradze)zapowiadają zróżnicowany program wypełniony prezentacjami przygotowanymi przez renomowanych wykładowców, zachęcają także naukowców i badaczy zajmujących się kwestiami związanymi z żywnością ekologiczną do udziału w konferencji.

Ostateczny program ogłoszony zostania 5 maja 2011 roku.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Informacja w j. angielskim

 

 

 

 


 

Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!

 


 

{jcomments on}

Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.

Brak postów do wyświetlenia