O żywności eko na Brytyjsko-Polskim Forum Rynku Spożywczego

Stworzenie możliwości komunikacji i nawiązania współpracy pomiędzy dostawcami, sprzedawcami, producentami, przedstawicielami sieci supermarketów i delikatesów, firm logistycznych, firm dostarczających rozwiązania z zakresu opakowań oraz tymi firmami, które bezpośrednio związane są z przemysłem spożywczym na rynku polskim i brytyjskim – to zadania 4 Brytyjsko – Polskiego Forum Rynku Spożywczego. Część forum poświęcona będzie rynkowi żywności ekologicznej.

4 Brytyjsko-Polskie Forum Rynku Spożywczego, odbędzie się  w Centrum Expo XXI, ul.Prądzyńskiego 12/14, Warszawa, sala A.

W Wielkiej Brytanii coraz prężniej rozwija się rynek żywności ekologicznej. Jest to furtka dla polskich producentów żywności, którzy posiadają potencjał wytwórczy, by stać się jednym z głównych dostawców żywności zdrowej oraz ekologicznej. By maksymalizować popyt konsumentów na polskie produkty, muszą być one wyznacznikiem autentyczności kuchni/produktu spożywczego i bardzo wyróżniać się na dobrze zaopatrzonym rynku poprzez oryginalność bądź ekologiczność produktów.  Polskie produkty można już znaleźć nie tylko w dużych aglomeracjach czy polskich małych sklepikach, ale odnotowuje się coraz większą ich obecność w dużych sieciach i małych miejscowościach czyli stanowi to spektrum całego rynku. Rosnący popyt na polskie specjały powinien być zachętą dla polskich producentów żywności, by zwiększać liczbę „polskich półek” w brytyjskich sklepach – przekonuje Magdalena Mikorska z Trusted Adviser Group, które organizuje Forum.

Oprócz kwestii ekologicznej żywności czy chociażby poruszenia tematyki pakowania zgodnego ze standardami bezpieczeństwa, Forum będzie poświęcone współpracy na rynkach spożywczych w Polsce oraz w Wlk. Brytanii, utrzymywaniu standardów ekologicznych żywności oraz jej bezpiecznej produkcji, procesowi pakowania, który jest bezpieczny dla środowiska, preferencjom konsumentów w Wlk. Brytanii i w Polsce, najbardziej aktualnym przepisom w branży spożywczej w Wlk.Brytanii, optymalizacji działań firmy z punktu widzenia procesów produkcyjnych i zarządzania, logistycznych rozwiązań Lean na export. Przedstawione zostaną przykłady „Lean journey” – ‘droga do ciągłego  doskonalenia procesów’, główne wyzwania w branży spożywczej z punktu widzenia produktywności i efektywności, wymienimy się najlepszymi praktykami w standardach światowych – case studies.

Celem Forum będzie przedstawienie narzędzi i rozwiązań w zakresie optymalizacji kosztów i procesów, stworzenie platformy do rozmów pomiędzy parterami oraz dostawcami na rynku spożywczym, wskazanie trendów konsumenckich oraz oczekiwań na bazie badań rynków polskiego i brytyjskiego, omówienie wymagań współpracy, jakie stawiane są w obrocie żywnością, także żywnością ekologiczną oraz poruszenie kwestii prawnych związanych z rozpoczęciem i prowadzeniem działalności na rynku zagranicznym.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Na Forum zostanie zaproszonych około 100 uczestników będących decydentami – prezesi, właściciele firm, przedstawiciele wyższego kierownictwa w zakresie produkcji i zarządzania oraz prelegentów – ekspertów reprezentujących firmy, które odniosły sukces.

Biokurier objął patronat medialny nad wydarzeniem.

Organizatorzy:
Brytyjsko-Polska Izba Handlowa oraz Trusted Adviser Group Sp. z o.o.

Rejestracja oraz wszelkie informacje dotyczące Forum dostępne są pod adresem

  lub:
Magdalena Mikorska (TAG), event brand manager magda@tag-poland.eu, tel. 2/390 84 77
Michał Dembiński (BPCC), manager ds. sponsoringu  policy@bpcc.org.pl, tel. 22/320 01 05
Mark Forkun (TAG), manager ds. merytorycznych mf@tag-poland.eu, tel. 22/205 49 90
www. bpcc.org.pl/pl/content/view/2532

www.bpcc.org.pl/agrifood_pl

 

 

Jeśli chcą być Państwo na bieżąco z aktualnościami i artykułami zamieszczanymi na https://biokurier.pl zapraszamy do skubskrypcji newslettera (po lewej stronie u dołu)!
Raz w tygodniu dostarczamy porcji świeżych informacji!

 


 

{jcomments on}
Nowe trendy na rynku ekologicznym ? to temat konferencji organizowanej przez redakcję Biokuriera w ramach najbliższej edycji (15-17 października) Targów Natura Food w Łodzi. Nasi prelegenci przybliżą słuchaczom tematy sprawiedliwego handlu, naturalnej kosmetyki, eko tekstyliów, ekoproduktów dla dzieci. Handlowcy będą mieli okazję dowiedzieć się jak włączyć się w ogólnopolskie kampanie dotyczące zdrowego odżywiania.
<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia