Żywność eko w menu piłkarskich fanów

Przygotowane na bazie żywności ekologicznej potrawy wegetariańskie pojawiły się w menu proponowanym fanom brytyjskiej drużyny piłkarskiej Forest Green Rovers.

Dyrektor zarządzający klubu Dale Vince powiedział: Jedzenie jest bardzo ważne dla funkcjonowania naszego ciała, ale jest to zazwyczaj bagatelizowane przez ludzi, także w świecie zawodowej piłki nożnej. W Forest Green Rovers  myślimy inaczej. 12 miesięcy temu zmieniliśmy menu dla zawodników, teraz czas na fanów.

 

Klub współpracuje z organizacją Soil Association aby osiągnąć certyfikat “Food for Life” Catering. Ten standard oznacza, że  30% podawanej żywności musić pochodzić z rolnictwa ekologicznego a 50% pochodzić od lokalnych dostawców.

Forest Green Rovers współpracuje również z Fundacją “Sustainability in sport”, którą założył dyrektor klubu Dale Vince wraz z Garym Nevillem, byłym zawodnikiem Manchester United.

Forest Green Rovers to drużyna piłkarska grająca w brytjskiej Conference National (5 liga).

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Więcej na temat sportu i żywności ekologicznej?

Przeczytaj także:

Interesuje Ciebie tematyka żywności ekologicznej w restauracji i cateringu? Sprawdź nasz dział EKO RESTAURACJE

Źródło: Forest Green Rovers / organic-market.info

 

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia