Za tydzień w Warszawie Regionalia

Regionalia to nowe wydarzenie na polskiej, targowej eko mapie. Według zapowiedzi organizatorów wśród targowych atrakcji znajdą się: produkty z list tradycyjnych i regionalnych, żywność ekologiczna i organiczna, produkty  naturalne.

 

Regionalia odbędą się w dniach 20-22 kwietnia 2012 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Oprócz poznania smakołyków regionalnych i tradycyjnych, w trakcie targów poszerzyć będzie można także swoją wiedzę m.in. na temat wina, oliwy z oliwek, oraz yerba mate. Jak na razie na opublikowanej przez organizatorów liście wystawców jest 103 producentów.

Chociaż dominują producenci żywności tradycyjnej, swoją obecność zapowiadają także firmy produkujące certyfikowaną żywność ekologiczną, m.in: Biofuturo, Figa Sery Kozie, Dary Natury.

Sprawiedliwy Handel na Regionaliach

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Na hali znaleźć będzie można specjalną sekcję poświęconą Fair Trade odbędą się także prelekcje tematyczne. W sobotę o godz. 11 odbędzie się wystąpienie Borysa Bińskowskiego, eksperta w zakresie Sprawiedliwego Handlu pt. „Fair Trade. Nowa moda, czy gospodarcza konieczność?”.

czytaj więcej na temat FAIR TRADE w Biokurierze

O tradycyjnym ekoprzetwórstwie

Produkcja żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej – jak ją prowadzić sprawnie, zgodnie z prawem i tak, aby klienci sami do Ciebie trafiali? – na to pytanie odpowiedzą z kolei przedstawiciele serwisu natoobe.pl w trakcie prezentacji, która odbędzie się w sobotę o 15.

 


Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia