Jak czytać etykiety?
Do historii przeszły czasy, gdy bezrefleksyjnie wkładaliśmy produkty spożywcze do koszyka. Dziś zanim cokolwiek tam trafi, zerkamy etykiety. To tam bowiem znajdziemy całą listę istotnych dla nas informacji. Przyjrzyjmy się …
Aby jeść dobrze, trzeba… wiedzieć, co się je. Dlatego w tej kategorii publikujemy artykuły, które dotyczą wielu różnych, czasami nieznanych, aspektów dobrej i zdrowej żywności.
Do historii przeszły czasy, gdy bezrefleksyjnie wkładaliśmy produkty spożywcze do koszyka. Dziś zanim cokolwiek tam trafi, zerkamy etykiety. To tam bowiem znajdziemy całą listę istotnych dla nas informacji. Przyjrzyjmy się …
Nutri–score to jeden z systemów oceny żywności. Za pomocą znaku graficznego ma ułatwić podjęcie szybkiej decyzji zakupowej. Przypomina to trochę światła drogowe. I choć idea jest jak najbardziej słuszna, wykonanie …
Naturalne barwienie jajek to świetna zabawa, które ma długą tradycję. Co zatem najlepiej do tego celu wykorzystać?
Tarta jest znakomitym przykładem deseru, który bardzo szybko skradł nasze serca, mimo że jeszcze niedawno mało kto wiedział o jego istnieniu. I może właśnie tempo kariery tego wypieku sprawiło, że …
Czarnuszka jest jednoroczną rośliną z rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, skąd zawędrowała na południe Europy i dalej. Jako roślina lecznicza i przyprawa znana jest od starożytności. Nazwy stosowane zamiennie …
Jajko wielkanocne kojarzy się nie tylko ze świątecznymi potrawami, ale też ozdobami. I choć bez niego trudno wyobrazić sobie koszyczek wielkanocny, zwyczaj ten nie ma uzasadnienia biblijnego. Ale nie o …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.