Więcej żywności ekologicznej w ofercie dla branży HoReCa

Zwiększenie oferty żywności ekologicznej dla hoteli, restauracji i firm cateringowych (HoReCa) ogłosiła firma Biofuturo, dystrybutor żywności ekologicznej.

 

Produkty dla branży HoReca to przede wszystkim ekologiczne ziarna zbóż, fasole,  ryż,  mąki,  makarony,  cukier  trzcinowy, oleje i oliwy oraz sosy (majonezy,  ketchupy,  musztardy). Asortyment przeznaczony specjalnie dla tej branży ma większe opakowania i znacznie korzystniejszą cenę.

 

 – Zainteresowanie branży HoReCa ekologią  jest coraz większe. Daje się  to  zauważyć  zwłaszcza  w ostatnich kilku  miesiącach.  Pojawia się dużo więcej zapytań właśnie z restauracji  i  hoteli, które rozważają  wprowadzenie żywności ekologicznej do swojego  menu – tłumaczy Grzegorz Maliszewski z Biofuturo. 

 
Według Grzegorza Maliszewskiego duży wpływ na zainteresowanie branzy HoReCa żywnością ekologiczną ma między innymi  bardzo wysoka świadomość naszych  sąsiadów  z  zagranicy.  Już teraz wielu turystów poszukuje  miejsc gdzie można zjeść żywność ekologiczną . Ponadto dzięki produktom ekologicznym można w prosty i stosunkowo niedrogi sposób podnieść prestiż swojej marki.

Przeczytaj także: Holandia. Certyfikat ekologiczny dla restauracji

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     


Opakowanie cukru trzcinowego BIO dla branży HoReCa (5 kg)

Interesuje Ciebie rynek żywności ekologicznej? Czytaj dział BIO HANDEL na Biokurierze.

źródło: Biofuturo

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia