Wege pasztet cukiniowo-kabaczkowy bio na sobotnie eko śniadanie

W tym tygodniu zamieściliśmy już dwa cukiniowo – kabaczkowe przepisy. Dziś prezentujemy kolejny sposób jak cukinia BIO lub kabaczek BIO mogą być wykorzystane w kuchni.

 

Wege pasztet cukiniowo-kabaczkowy to znakomita propozycja na ekologiczne śniadanie.

Jak pisze autorka przepisu, Agnieszka Szeffler – Grudkowska: Pasztet można do kilku dni (4-5) przechowywać w lodówce. Smakuje dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło (można odgrzewać na patelni); dobrze rozsmarowuje się na chlebie; świetnie komponuje się z pomidorem lub małosolnym ogórkiem.

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
Życzymy smacznego i zachęcamy do przesyłania Waszych propozycji kulinarnych na mailowy adres redakcji Biokuriera. W ten sposób wspólnie zwiększymy naszą Eko ksiażkę kucharską, która znajduje się w dziale EKO PRZEPISY KULINARNE. Obecnie jest tam już ponad 100 przepisów!


Sprawdź przepis:
Wege pasztet cukiniowo-kabaczkowy bio

Czytaj także:
Wykorzystaj sezon na ekologiczny kabaczek i cukinię!

 

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia