We Wrocławiu ruszy Bazar Smakoszy

Lokalni, regionali i ekologiczni producenci w jednym miejscu – to pomysł organizatorów wrocławskiego Bazaru Smakoszy. Ta cykliczna impreza ma wystartować w połowie lipca.

Pierwsza edycja Bazaru Smakoszy odbędzie się 13 lipca (sobota). Miejscem, w którym bazar będzie się odbywać są zabytkowe pomieszczenia Browaru Mieszczańskiego (ul. Hubska 44).

Inicjatywa zakłada:

•Promocję zdrowej żywności, świadomego jedzenia, ciekawych kulinarnych trendów
•Wsparcie lokalnych i regionalnych producentów poprzez stworzenie im możliwości sprzedaży produktów oraz pozyskania nowych klientów.
•Cykliczność bazaru – docelowo dwa razy w miesiącu.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Głównym celem jest skupienie lokalnych i regionalnych producentów oraz rolników, importerów szeroko rozumianej zdrowej żywności (w tym także certyfikowanej), blogerów kulinarnych, pasjonatów kuchni, ludzi z ciekawymi kulinarnymi inicjatywami – mówią Małgorzata Scheuer-Tyc, Tomasz Tyc z Delikatesów Bon Vivant, organizatorzy jarmarku.

Biokurier będzie patronem medialnym tego wydarzenia, będziemy też o nim wkrótce szerzej informować.

Bazar Smakoszy to kolejna “ekojarmarkowa” inicjatywa we Wrocławiu. W mieście tym odbywają się także cykliczne jarmarki “Wrocław na zdrowie” a także bazar Krótka Droga przy kawiarni Falanster.

Brak postów do wyświetlenia