Warszawski Biobazar ma już rok

26 listopada 2011 odbędzie się uroczysty, urodzinowy BioBazar. W ciągu roku odbyło się 50 imprez, które odwiedziło ponad 200 000 osób.

 

Pomysł narodził się na początku października zeszłego roku i początkowo miał ambicję być przedświątecznym kiermaszem z żywnością ekologiczną i innymi produktami ekowspomina Joanna Żuchlińska, koordynująca prace marketingowe przy BioBazarze.

Obejrzyj foto relację z pierwszego BioBazaru: Biobazar za nami – fotoreportaż

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
Jakie atrakcje przygotowano z okazji urodzin? – Prawie każdy wystawca przygotował eko-niespodzianki nie tylko cenowe. Będzie można spróbować ekologicznych bułek i chleba, wypiekanych na miejscu przez Biopiekarnię w Grzybowskiej Arce. Autorki książki „Poradnik dla zielonych rodziców” Reni Jusis i Magda Targosz zapraszają na specjalną promocję, w trakcie której będzie można zdobyć autografy – zapowiada Joanna Żuchlińska.

 

Co sobotę na BioBazarze dostępna jest żywność ekologiczna i inne ekoprodukty : świeże owoce i warzywa, przetwory, wędliny, drób, mięso i ryby, nabiał i pieczywo. W tym roku w grudniu – podobnie jak w ubiegłym – będą ekologiczne choinki. W ciągu całego roku przez BioBazar przewinęło się 100 dostawców żywności ekologicznej i innych ekoproduktów.


 BioBazar w Norblinie odbywa się w każdą sobotę w godz. 8-16. Po niecałym roku organizatorzy otworzyli tez pierwszą filię: BioBazar w Konstancinie gości na terenie Starej Papierni w soboty od 9 do 15.

źródło: BioBazar

Interesujesz się rynkiem żywności ekologicznej? Sprawdzaj dział BIO HANDEL na Biokurierze!

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia