Warszawa. Good Food Fest już za tydzień

GOOD FOOD FEST 2012 to spotkania z kulinarnymi gwiazdami, strefa dzieciaka, targowisko z najlepszymi produktami kulinarnymi kraju, strefa wyśmienitych restauracji, strefa warsztatów, strefa vege, strefa projekcji filmów kulinarnych, strefa interakcji, strefa blogerów, psychologia kulinarna, strefa ngo, muzyka, wystawy…

Wydarzenie odbędzie się w dniach 17-18.11.2012 (sobota, niedziela) w forcie Sokolnickiego (plac Wilsona/Warszawa).

Oto program imprezy:

sobota – 17.11.2012:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

scena główna – dziedziniec:

godz 11:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – jabłka i gruszki w kuchni

godz 12:30 – koncert otwarcia – RYSIEK BAZARNIK – gra na garnkach, kubkach do spieniania mleka oraz pojemnikach GN

godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMEK WOŹNIAK – nieznane polskie smaki w nowej odsłonie: jarzębina, topinambur, pasternak, jarmuż

godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MACIEJ SZACIŁO i PIOTR HENSCHKE – kuchnia jogina

godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – JOLA SŁOMA i MIREK TRYMBULAK – kuchnia bezglutenowa i bezmleczna, dla Mam, dzieci i dorosłych

godz 16:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – ślimaki

godz 17:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMASZ JAKUBIAK – slowfoodowy streetfood

godz 18:00 – dj set

strefa warsztatów:

godz 11:00 – warsztaty kulinarne – TOMEK WOŹNIAK

godz 13:00 – warsztaty kulinarne – DAVID GABORIAUD

godz 16:00 – warsztaty sadzenia i hodowli ziół oraz kwiatów jadalnych

strefa dzieciaka:

godz 11:00 – warsztaty kulinarne – zdrowa kanapka

godz 12:00 – warsztaty kulinarne – pierwsze kroki w kuchni – ANIA CHARKO

godz 14:00 – warsztaty gry na garnkach – RYSIEK BAZARNIK

godz 15:00 – warsztaty kulinarne – ALICJA THAN

godz 16:00 – joga dla najmłodszych – JOANNA KOŁYSZKO-TOMASIK

smakowisko:

– targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji

strefa vege by Henschke Festival:

projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje

strefa interakcji:

godz 11:00 – wykład – medycyna w kuchni, czyli ajurweda dla wszystkich – MONIKA PTAK

godz 12:00 – wykład – suplementy w diecie wegetariańskiej – HANNA STOLIŃSKA

godz 13:00 – dyskusja – czym jest suwerenność żywnościowa? – INSTYTUT GLOBALNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI

godz 14:00 – dyskusja z degustacją – alternatywne kierunki kulinarne – superfood, raw food, freeganizm – MARTA MURAWSKA i MARCIN RENDAK

godz 16:00 – wykład – wstęp i przygotowanie do Jogi

godz 17:00 – zajęcia z Jogi dla dorosłych – WIKTOR MORGULEC

strefa projekcji:

– „Making the Connection”

strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:

– Kulinarna kozetka Minty – porady i miniwarsztaty, czynne w godz. – 11:00-14:00; 16:00-18:00

strefa ngo’s:

– projekcje/aktywacje/prezentacje – Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva!

strefa blogerów:

– wystawa zdjęć

– warsztaty fotografii kulinarnej

– konkurs na kulinarną stylizacją festiwalu cz.I


niedziela – 18.11.2012 :

scena główna – dziedziniec:

godz 12:00 – pokaz kulinarny z degustacją – MALKA KAFKA – kuchnia koszerna i Kabała

godz 13:00 – pokaz kulinarny z degustacją – TOMEK WOŹNIAK – kuchnia hinduska

godz 14:00 – pokaz kulinarny z degustacją – ALICJA I ALON THAN – sushi z polskich składników

godz 15:00 – pokaz kulinarny z degustacją – DAVID GABORIAUD – sery

godz 16:00 – kulinarne szaleństwo – KUBA KORCZAK – konkursy/interakcje/degustacje

strefa warsztatów:

godz 12:00 – warsztaty tłoczenia oleju na zimno z dyni, słonecznika i orzechów, za pomocą prasy ręcznej – KLAUDIA WOJCIECHOWICZ

godz 13:00 – warsztaty kulinarne – pesto z polskich składników – MALKA KAFKA

godz 14:00 – multijęzykowe warsztaty kulinarne – TOMEK WOŹNIAK

godz 15:00 – warsztaty kulinarne – robaki na talerzu – KUBA URBAŃSKI

godz 16:00 – akcja przetwory – SLOW FOOD YOUTH

strefa dzieciaka:

– całodniowe porady żywieniowe dla najmłodszych i ich rodziców – ANIA CHARKO

godz 11:00 – warsztaty kulinarne – owoce sezonowe – GRZEGORZ ŁAPANOWSKI

godz 12:00 – warsztaty kulinarne – zioła – GRZEGORZ ŁAPANOWSKI

smakowisko:

– targ z najlepszymi, regionalnymi produktami kraju, wyśmienite restauracje, zaskakujące eko produkty, kulinarne ciekawostki, nietuzinkowe trunki więcej informacji

strefa vege by Henschke Festival:

projekcje/aktywacje/restauracje/prezentacje

strefa interakcji:

godz 12:00 – wykład – vege bunt – czyli wegetarianizm w subkulturach – MIKOŁAJ KOŁYSZKO

godz 13:00 – debata – o co cho z GMO? – spotkanie ze zwolennikami, sceptykami, rolnikami oraz ekologami – GMO TO NIE TO

godz 14:30 – wykład/dyskusja/degustacja – miód i pszczoły – zagrożenie i wymieranie – RYSZARD MAREK KOWALSKI

godz 16:00 – zajęcia tematyczne z Jogi – Asany poprawiające trawienie – KASIA MARKOWSKA

strefa projekcji:

– „Planeat”

strefa psychologii kulinarnej by Dorota Minta:

– Kulinarna kozetka Minty – porady i miniwarsztaty, czynne w godz. – 11:00-14:00; 16:00-18:00

strefa ngo’s:

– projekcje/aktywacje/prezentacje – Slow Food Warszawa, Slow Food Youth Warszawa, Instytut Globalnej Odpowiedzialności, Polska Zielona Sieć, Greenpeace, WWF, Viva!

strefa blogerów:

– wystawa zdjęć

– warsztaty fotografii kulinarnej

– konkurs na kulinarną stylizację festiwalu cz.II – finał

strefa promili:

godz 16:00 – wykład z degustacją – nalewki – Karol Majewski

link do biletów: http://www.ebilet.pl/szukaj.php?t=o&;;oid=787

Brak postów do wyświetlenia