W letnim Biokurierze przeczytacie… (2)

Przepisy z kuchni hiszpańskiej, spora porcja fachowej wiedzy na temat yerba mate, kosmetyka naturalna – to kolejne z tematów letniego Biokuriera.

 

 

¡Queaproveche! – smacznego!

W dziale kulinarnym: ¡Queaproveche! (czyli smacznego!). Kuchnia hiszpańska według Kornelii Strońskiej (Food i Design) i przepisy na: Orzeźwiającą sałatkę ze szpinakiem, winogronami i orzechami, Kukurydzane nachos z salsą z chorizo, kruszonkę z mango i gruszką

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

YERBA MATE. Wskazówki dla smakoszy

Yerba mate cenią studenci, którzy przygotowują się do sesji, ci, którzy chcą się dobrze bawić na nocnej imprezie bez alkoholu oraz wszyscy, którzy zastępują nią poranną kawę. Jest to napój, który, oprócz dużej dawki mateiny (kofeiny), zawiera wiele witamin i soli mineralnych, co sprawia, że nie tylko pobudza, lecz również odżywia.

Żywność ekologiczna. Fakty i mity

Podczas różnego rodzaju spotkań i rozmów niejednokrotnie spotykamy się z wieloma obiegowymi sądami na temat żywności ekologicznej. W tej serii artykułów, Andrzej Szeremeta porządkuje naszą wiedzę.

Serdecznie zapraszamy właścicieli sklepów z żywnością ekologiczną do współpracy. Rozsyłamy pismo już do ok. 150 placówek. Rozdawaj Biokuriera w swoim sklepie, sprawdź nasze pakiety!

Biokurier dostępny jest także w prenumeracie indywidualnej.

Przeczytaj także: W letnim Biokurierze przeczytacie… (1)

Wysyłkę numeru 2/2014 rozpoczynamy 23 maja 2014.

Udostępniajcie tą informację!

Brak postów do wyświetlenia