Sok z buraków

Składniki:
kilka średnich, obranych i umytych buraków bio
i ew. 2-3 średnie jabłka lub seler bio

 

Potrzebny będzie także sprzęt do „pozyskiwania soków”

Sposób przygotowania:

Sam sok ze świeżych buraków jest krwiście czerwony, esencjonalny, a swoją mocą bywa, że niejednego amatora(-kę) „buraczanego nektaru” zadrapie w gardło; aby nabrał łagodniejszego posmaku sugeruję dorzucić jabłko lub (dla zwolenników tylko warzywnych kompozycji) – kawałek świeżego selera.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Jak ktoś lubi – można przyprawić do smaku, ale ogólnie – niekoniecznie – delektujmy się sokiem samym w sobie.

 

 

autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

[Wróć do spisu Eko napojów| [Wróć do spisu przepisów ]


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

Brak postów do wyświetlenia