Smak Natury. Cukier ekologiczny w promocji

– tekst sponsorowany


Ekologiczny cukier trzcinowy Bio Raj w promocji. Jak go wykorzystać w kuchni? Smak Natury poleca przepis na ekologiczne kruche ciasteczka z ekologicznym cukrem trzcinowym


 

Przepis na  ekologiczne kruche ciasteczka z ekologicznym cukrem trzcinowym

Składniki:
1kg mąki pszennej eko
3 jajka eko
1 szklanka cukru trzcinowego eko
1 kostka masła eko lub margaryny eko
3-4 łyżki kwaśnej śmietany eko
paczka proszku do pieczenia (na kilogram mąki) eko
cukier waniliowy (mogą być nawet 2 paczki, dla mocniejszego aromatu) eko

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Sposób przygotowania:

Mąkę wsypujemy do miski, (zostawiamy jej trochę na dnie paczki do późniejszego podsypywania przy wałkowaniu), dodajemy cukier trzcinowy i waniliowy, proszek do pieczenia, następnie  mieszamy. Dodajemy jajka, masło oraz  dwie łyżki śmietany i zagniatamy ciasto. Gdy jest ono za gęste dodajemy kolejną łyżkę śmietany . Zagniatamy je do momentu aż nie będzie się kleiło do rąk. Ciasto powinno mieć konsystencję  plasteliny (choć nie może być za twarde, by można je było rozwałkować). W razie potrzeby można oczywiście dodać jeszcze mąki (jeśli ciasto jest za rzadkie) lub śmietany (gdy za gęste). Gotowe ciasto dzielimy na 2-3 kulki. Każdą wałkujemy na grubość ok. 3mm. Ciastka wycinamy  szklanka lub kubkiem. Kółka posypujemy cukrem i wkładamy na wysmarowaną masłem blachę. Pieczemy w temperaturze ok 180- 200 stopni przez 15-20 minut aż ciasteczka uzyskają złoty kolor.

Poczuj słodki smak natury. SMACZNEGO!

zapraszamy do sklepu stacjonarnego oraz zakupy online:
Smak Natury Sp. zo.o.
Al. KEN 19 lok. I
02-797 Warszawa
www.smaknatury.pl

 

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)


 


<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Brak postów do wyświetlenia