Sernik na zimno z czereśniami

Składniki:

3 serki waniliowe po 200 g
1 ½   szklanki ciepłego mleka
Mała żelatyna
3 galaretki wiśniowe
2 galaretki pomarańczowe

Sposób przygotowania:

1.    Żelatynę rozpuszczamy w ciepły m mleku.
2.    Galaretkę wiśniową (1szt.) rozpuszczamy w  1/3 szklanki wody i łączymy z 1 serkiem waniliowym i 1/3 szklanki mleka z żelatyną.
3.    Wylewamy do tortownicy i wstawiamy do zastygnięcia do lodówki.
4.    We wrzącej wodzie (2 szklankach ) rozpuszczamy  2 galaretki wiśniowe, studzimy i wylewamy na pierwsza warstwę. Odstawiamy do zastygnięcia.
5.    2 serki łączymy z resztą mleka i żelatyną, miksujemy i wylewamy na zastygnięte galaretki i odstawiamy do lodówki.
6.    Na 3 warstwę wylewamy przestudzoną galaretkę pomarańczową (2szt.) (rozpuszczoną 2 szklankach wody) i układamy wydrylowane czereśnie. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Sprawdź najtańsze oferty na galaretkę BIO

Sprawdź więcej przepisów na: desery z wykorzystaniem żywności ekologicznej | wróć do spisu przepisów

autorka przepisu: Katarzyna Kosmala

Prześlij nam swój przepis na redakcja@biokurier.pl!

Brak postów do wyświetlenia