Ranczo Frontiera docenia sprzedaż eko serów przez Internet


Dla małych przetwórców żywności ekologicznej i tradycyjnej sprzedaż przez Internet to podstawa egzystencji – zauważa Sylwia Szlandrowicz z Rancza Frontiera.

 

W wypowiedzi udzielonej dla Akademii Allegro, Sylwia Szlandrowicz, właścicielka Rancza Frontiera i sklepu internetowego SeryOwcze.pl, oferującego ekologiczne sery długo dojrzewające i blue z mleka owczego oraz sery dżersejowe stwierdziła: – Wydaje mi się, że dziś dla podobnych firm sprzedaż internetowa jest podstawą egzystencji. Odbiorca może uzyskać wnikliwą i fachową informację o serach i zamówić je do domu nie wstając z miejsca.

Przeczytaj więcej na temat: ser EKO w Biokurierze

Zamówione w sieci sery własnej produkcji są etykietowane i zabezpieczone przed uszkodzeniem dzięki próżniowemu opakowaniu – w takiej formie trafiają na stół jednej trzeciej wszystkich klientów Rancza Frontiera (właśnie tylu klientów rolnicy ekologiczni pozyskują przez Internet).

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W okresie Wielkanocy zamówień wyraźnie przybywa.

 

 

Jakie są największe atuty Internetu jako kanału sprzedaży?

Tak jak w przypadku tradycyjnej sprzedaży bezpośredniej można pominąć lub zminimalizować (w przypadku korzystania z portalów aukcyjnych) koszty pośredników. Pojawiają się natomiast koszty wysyłki, nie są one jednak bardzo wysokie.

W dobie coraz większej popularności e-zakupów, Internet jest z pewnością sferą, w której producentów żywności ekologicznej nie powinno zabraknąć. I nie brakuje bo przykład Rancza Frontiera nie jest jedynym. W podobny sposób swoje produkty sprzedają (lub promują) także inni rolnicy ekologiczni.

Nie zawsze odbywa się to przy pomocy e-sklepu czy portalu aukcyjnegio. Czasami wystarczy zwykły e-mail. Wielu z nich podkreśla, że przez Internet podtrzymują więzi z klientami, którzy znaleźli ich na jarmarkach i kiermaszach.

Rolnicy ekologiczni z Rancza Frontiera szczególnie cenią sobie obecność na odbywającym się pod koniec sierpnia w Grucznie (woj. kujawsko – pomorskie) Festiwalu Smaku.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia