Bulion warzywny a kostka rosołowa
Bulion warzywny to esencja smaku, która potrafi podkręcić niemal każdą potrawę. By było łatwiej, producenci zamknęli go w słoiczkach i kostkach. Czy są to jednak produkty godne uwagi? I jak …
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Bulion warzywny to esencja smaku, która potrafi podkręcić niemal każdą potrawę. By było łatwiej, producenci zamknęli go w słoiczkach i kostkach. Czy są to jednak produkty godne uwagi? I jak …
Co można zrobić z dyni, by najadła się cała rodzina? Jak wykorzystać to warzywo w całości? Nie jest to trudne, zważywszy na fakt, że mamy do czynienia z warzywem niezwykle …
Ciasto marchewkowe doskonale smakuje jesienią. Pasuje do popołudniowej kawy, świetnie współgra smakowo z kubkiem kakao. I choć przepisów na ten deser jest całe mnóstwo, my polecamy jego klasyczną wersję.
Zupa grzybowa to fenomenalna potrawa, która dobrze smakuje przez cały rok. Przypominamy sobie o niej jednak najczęściej jesienią i zimą, bo dobrze rozgrzewa i daje możliwość wykorzystania darów zebranych w …
Suszone pomidory z dodatkiem aromatycznego oregano przygotowuje się łatwo i bez większego nakładu pracy. Przywodzą na myśl smak lata, stąd warto mieć je w słoikach na jesiennie i zimowe wieczory. …
Kompot z jabłek z dodatkiem śliwek i moreli to napój, który nie tylko orzeźwia w upalne dni, ale też dobrze smakuje. Jest lekko słodki i pełen letniego aromatu.
Suszona włoszczyzna to dobry dodatek do zup, sosów i wywarów. I choć jest do kupienia w sklepach, my polecamy zrobić ją samemu. Otrzymamy wówczas tańszą, lepszą w smaku i zdrowszą …
Powidła śliwkowe tradycyjnie przygotowuje się ze śliwek węgierek. Proces ich gotowania (prażenia) w kotle był długi, za to finalny smak wyjątkowy. Warto go sobie przypomnieć, robiąc je samemu. Zwłaszcza, że …
Lasagne, przepis na które to danie publikujemy, kojarzymy z kuchnią włoską. I słusznie, bo to właśnie na Półwyspie Apenińskim jada się ją najczęściej. W Polsce jednak również jest to danie …
Torcik amarantusowy jest Idealny, by uczcić urodziny lub imieniny ukochanej osoby lub ugościć nim bliskich. Zawiera zdrowe i wartościowe składniki, a przy tym bardzo dobrze smakuje.
Tabuleh to lekkie, świeże danie pochodzące z bliskiego wschodu. Podaje się je jako przystawkę, bywa również daniem głównym lub dodatkiem do innych potraw. Najważniejsze składniki to warzywa (m.in. pietruszka, pomidory, …
Warzywa pieczone z serem halloumi to znakomita propozycja na weekendowe, rodzinne spotkanie. Proponujemy wykorzystać paprykę, cebulę, szparagi i cukinię, ale przepis możesz dostosować do własnych potrzeb i preferencji.
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.