Potrawy wigilijne: co przygotować na świąteczny stół?
Potrawy wigilijne dyktowane są tradycją i zwyczajami. Powinno ich być dwanaście, tyle ile miesięcy w roku i apostołów. A jakich dań nie może zabraknąć na świątecznym stole? Dlaczego warto tę …
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Potrawy wigilijne dyktowane są tradycją i zwyczajami. Powinno ich być dwanaście, tyle ile miesięcy w roku i apostołów. A jakich dań nie może zabraknąć na świątecznym stole? Dlaczego warto tę …
Makowiec to jedno z ciast, którego nie może zabraknąć na wigilijnym stole. Jaka jest jego symbolika? I jak zrobić makowiec, który się zawsze udaje? Przeczytajcie!
Ciasto bez pieczenia to hit niemal każdej ważnej uroczystości, bo jak przekonuje Paweł Płaczek, autor poniższego przepisu, należy do kategorii „robi się samo i zawsze wychodzi”. Na Boże Narodzenie szczególnie …
Pierniki to symbol Bożego Narodzenia. Pieczemy je wspólnie z dziećmi, a później skrzętnie chowamy, by wszystkie nie zniknęły przed wigilią. I choć przepisów na nie jest całe mnóstwo, my dzielimy …
Piernik, przepis który publikujemy poniżej, to nieodłączny element bożonarodzeniowego jadłospisu. Jeżeli jednak chcemy cieszyć się smakiem staropolskiego specjału, przygotowania należy rozpocząć 4-6 tygodnie wcześniej.
Muffinki ze szpinakiem? Czy to właściwe połączenie? Okazuje się, że jak najbardziej! Taki wypiek nie tylko dobrze smakuje, ale jest też zdrowy i dodaje energii.
Papryka faszerowana to ciekawa propozycja na jesienny obiad lub kolację. Posiłek przygotujesz szybko i z łatwo dostępnych składników. Podpowiadamy, ile piec paprykę i jak ją zrobić, by stanowiła samodzielne i …
Skrzydełka z kurczaka curry to ciekawa propozycja na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Możesz przygotować go na zapas i odgrzać następnego dnia. Gwarantujemy, że będzie smakować!
Tarta ze śliwkami, w której Anna Kalwa zestawiła ze sobą smaki soczystych owoców, kaszy gryczanej i kakao, to dobra propozycja na jesienny deser. To nietuzinkowe połączenie na pewno pozytywnie Was …
Brukiew była pokarmem popularnym wśród biedoty i chłopów. Na polskich stołach gościła także w trudnych momentach II wojny światowej. Dziś jest zapomniana, ale paradoksalnie stała się rarytasem poszukiwanym przez smakoszy …
Bulion warzywny to esencja smaku, która potrafi podkręcić niemal każdą potrawę. By było łatwiej, producenci zamknęli go w słoiczkach i kostkach. Czy są to jednak produkty godne uwagi? I jak …
Co można zrobić z dyni, by najadła się cała rodzina? Jak wykorzystać to warzywo w całości? Nie jest to trudne, zważywszy na fakt, że mamy do czynienia z warzywem niezwykle …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.