Owsianka z bananami i mango [przepis]

Edyta Stępczyńska postanowiła odczarować owsianki i pokazać, ze przygotować je można na wiele sposobów. Zarówno na słodko, jak i słono. Nasza propozycja na dziś to owsianka z bananami i mango. 

Składniki na 2 osoby:

Owsianka z bananami i mango w czterech krokach

  1. Rozgrzej w garnku olej kokosowy, wrzuć pokrojone mango i 2 minibanany.
  2. Chwilę duś, wsyp do garnka płatki owsiane, zalej je wodą tak, żeby było jej więcej niż płatków.
  3. Gotuj do ich miękkości, ciągle mieszając.
  4. Udekoruj owsiankę bananami.

Przepis pochodzi z najnowszej książki Edyty Stępczyńskiej „Owsianki. 60 zaskakujących przepisów”, która 4 maja 2020 ukaże się nakładem Wydawnictwa Gaj. Trwa przedsprzedaż

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przeczytaj także: Dlaczego warto jeść owsiankę?

 

Brak postów do wyświetlenia