Teraz czytasz...
Koktajl z melona i mrożonych owoców [przepis]
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Koktajl z melona i mrożonych owoców [przepis]

Koktajl z melona to idealna propozycja na lato. Napój jest orzeźwiający i pożywny. Powinny się nim zainteresować zwłaszcza osoby zmagające się z miażdżycą i nadciśnieniem. Dlaczego?

Melon jest skarbnicą beta-karotenu. Dostarcza również duże ilości potasu. Zapobiega odkładaniu się blaszki miażdżycowej i reguluje poziom ciśnienia. Wspomaga pracę oczu. Działa moczopędnie, pomaga w chorobach nerek i układu moczowego. Ten egzotyczny owoc jest również źródłem witamin z grupy B, pozytywnie wpływających na układ nerwowy.

Arbuz – porcja letniego orzeźwienia

Melon w większości składa się z wody. Jest niskokaloryczny, stąd można po niego sięgać na diecie odchudzającej.

Jak przygotować koktajl z melona i mrożonych owoców?

Składniki:

  • 1 melon
  • 2 cytryny
  • dowolne owoce mrożone (ja wykorzystałam maliny, porzeczkę czarną i czerwoną)
  • 1 szklanka wody

Energetyczny shake buraczano-borówkowy [przepis]

Sposób przygotowania:

  1. Melona przekrój na pół, wyciągnij nasiona. Łyżką wydobywamy zawartość do blendera  do blendera kielichowego. Szkoda czasu na obieranie i krojenie. Można stracić i palce, i cierpliwość.
  2. Wyciśnij zawartość cytryn (bez pestek) i dodaj do kielicha. Dolej szklankę wody i zblenduj na gładką masę.
  3. Do szklanki włóż mrożone owoce i zalej melonowo-cytrynową pysznością.

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.