Budyń z kaszy jaglanej. Jak zrobić?
Budyń z kaszy jaglanej to dobra propozycja na drugie śniadanie lub deser. Zrobisz go szybko i z łatwo dostępnych składników. Jest słodki i odpowiedni dla całej rodziny. Jak go przygotować? …
Co ja z tego zrobię? To pytanie, które często pada w sklepach z żywnością EKO. Ten dział powstał po to, aby pomóc znaleźć Wam sprawdzone, szybkie i proste przepisy kulinarne z wykorzystaniem zdrowych produktów, takich jak np. kasza gryczana, dynia czy pospolite ziemniaki. Na zdrowie!
Budyń z kaszy jaglanej to dobra propozycja na drugie śniadanie lub deser. Zrobisz go szybko i z łatwo dostępnych składników. Jest słodki i odpowiedni dla całej rodziny. Jak go przygotować? …
Szczaw to roślina, którą albo się kocha, albo nienawidzi. Ma sporo wartości odżywczych, ale bywa też przez dietetyków spychana na margines ze względu na wysoką zawartość szczawianów. Ale czy słusznie?
Zupa szparagowa to danie niecodzienne, ale bardzo smaczne. Idealnie smakuje w sezonie wiosenno-letnim, kiedy na lokalnych targach pojawiają się szparagi, a w ogrodzie lub nieużytkach rośnie pokrzywa. Jeśli zatem nie …
Placuszki drożdżowe najczęściej jadamy na słodko. Z kruszonką i jabłkami faktycznie smakują rewelacyjnie. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by przygotować je nieco inaczej. Podane na kolację lub jako przekąskę …
Żurek wielkanocny to podstawa wielkanocnego śniadania w wielu polskich domach. To zupa bardzo syta. Podaje się ją z wędzonką, białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Katarzyna Kosmala, autorka książki …
Tarta z kajmakiem to ciasto, które znika ze stołu w okamgnieniu. Smakuje rewelacyjnie i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zrobisz ją szybko z łatwo dostępnych składników. Zanim jednak przystąpisz do …
Podpłomyk z czarnuszką i pesto z rukoli to świetna alternatywa dla pizzy. Dużo szybsza w przygotowaniu! Polecamy kolejny przepis w cyklu Aktywne Smaki.
Babkę wielkanocną na święta chcemy przygotować niemal wszyscy. Szukamy inspiracji, odkopujemy stare receptury, szukamy przepisów w sieci. Zawsze jednak napotykamy te same pomysły: babka majonezowa, babka piaskowa, babka cytrynowa… A …
Pudding ryżowy to szybki deser, który z przyjemnością zje cała rodzina. Można go przygotować na kilka sposobów, w zależności od preferowanych smaków i dostępnych składników. Mamy dla Was dwa inspirujące …
Pączki ziemniaczane z łyżki to przepis idealny na ostatki. Przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników, o czym przekonuje Agnieszka Jasińska – kucharz, pedagog, fotograf i trener w gastronomii …
Faworki (chrusty) to jeden ze słodkich symboli karnawału. Wypiekano je w wielu polskich domach. Uwielbiają je dorośli i dzieci. Są lekki, chrupiące i bardzo smaczne. A jak je przygotować? Sprawdzonym …
Chlebek bananowy jest łatwy w przygotowaniu, ale co najważniejsze pozwala na wykorzystanie przejrzałych bananów, które dość często trafiają na śmietnik. Podpowiadamy, jak zrobić chleb bananowy, z czym go jeśc i …
Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.
Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.