Primaeco poleca: ketchup dla dzieci BIO i musztarda ostra BIO

-tekst sponsorowany-

Przydadzą się podczas letniego grilla, ale także wielu innych okazjach. Bezcukrowy ketchup maluchy z chęcią dodadzą do pizzy a wielbiciele tego, co dobrze doprawione dodadzą musztardę BIO do wędlin, sosów czy marynat.

Atutem musztardy ostrej BIO jest z pewnością smak, ale posiada także właściwości korzystne z punktu widzenia zdrowia. Zawarte w gorczycy związki chemiczne pobudzają wydzielanie soków żołądkowych i wspomagają trawienie, zwłaszcza tłuszczów (korzystanie z musztardy podczas konsumpcji mięsa jest więc rozsądnym rozwiązaniem).

– Nasze musztardy przygotowane są z najlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców, według klasycznych, starych receptur – mówi Bartosz Janicki, odpowiedzialny za marketing w firmie Pirmavika, która jest właścicielem marki Primaeco.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Składniki:
woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy.
* – surowce ekologiczne.

Ketchup jabłkowo pomidorowy bez dodatku cukru BIO przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego, który nadał mu delikatnej słodyczy, wyjątkowego smaku i aromatu. Tradycyjny ocet zbożowy zastąpiono w nim octem jabłkowym, którego zalety zdrowotne są znane i cenione od stuleci. Wbrew pozorom, ocet odkwasza organizm i dba o równowagę kwasowo – zasadową. Poprawia stan naczyń krwionośnych, reguluje procesy trawienne, obniża poziom cholesterolu we krwi. A ekologiczny koncentrat pomidorowy, bogaty w niezbędny i polecany likopen, czyni Ketchup bez cukru BIO zdrowym, mocno pomidorowym i niezbędnym produktem w każdej kuchni. To gratka dla maluchów.

Składniki:
koncentrat soku jabłkowego* 50%, woda, koncentrat pomidorowy* 33%, (135 g pomidorów na 100g ketchupu), ocet jabłkowy*, skrobia kukurydziana natywna, sól morska, substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy*.
* – surowce ekologiczne

 

Brak postów do wyświetlenia