Prezentujemy tematy 20 numeru Biokuriera

Zima jeszcze trzyma, ale już za miesiąc – 15 marca ukaże się wiosenno – wielkanocny numer Biokuriera. Jakie niespodzianki przygotowaliśmy dla czytelników?

Wielkanocny okres zobowiązuje do tego by tematem numeru były… ekologiczne jaja. Dlaczego warto ich spróbować? Gdzie kupić? Jak poznać? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w artykule Co się krye w eko jaju.

Olej i siemię – to najbardziej znane dobrodziejstwa kulinarne, które zapewnia nam len. Dlaczego warto włączyć je do swojej diety? Na te pytania odpowiemy w artykule Lniane dobrodziejstwa.

Jeszcze kilkadziesiąt lat temu kawa zbożowa była bardzo popularnym napojem pijanym przy posiłkach zamiast herbaty oraz kawy naturalnej. Później „zbożówka” odeszła w zapomnienie. Po latach znów zdobywa sobie coraz większą popularność. O „zbożówce” w wersji eko piszemy w artykule Zbożówka odkryta na nowo.

O dawne odmiany pszenicy pyta coraz więcej konsumentów. My postanowiliśmy zaprezentować kilka ciekawych przepisów kulinarnych z wykorzystaniem orkiszu, samopszy i płaskurki. Zapraszamy do działu Ekologia na Twoim Stole.


Mówiąc ocet, większość konsumentów ma na myśli ten biały, spirytusowy. Tymczasem jest ich całe bogactwo. Zachęcamy do wypróbowania w kuchni i naturalnej kosmetyce octu jabłkowego (nazywanego także cydrowym) BIO. Więcej w artykule Ocet jabłkowy w kuchni i kosmetyce.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Piszemy także o zamiennikach mleka.  Walory mleka sojowego opisuje Andrzej Szeremeta w artykule Napoje roślinne zamiast mleka.

Jak w każdym Biokurierze nie zabraknie porad z eko kosmetyczki oraz garści aktualności ze świata BIO.

Zapraszamy sklepy z żywnością ekologiczną do współpracy w zakresie dystrybucji czasopisma! Szczegóły na ROZDAWAJ.BIOKURIER.PL

Można u nas zamawiać także prenumeratę indywidualną Biokuriera.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia