Poznań. Przed Wielkanocą rusza „Tygiel” – miejski targ

Już w przyszłym tygodniu, w Wielki Czwartek, otwiera swoje podwoje „Tygiel” – pierwszy w Poznaniu miejski targ pod dachem dla regionalnych producentów prawdziwej, dobrej i ekologicznej żywności.

Tygiel pojawiać się będzie co dwa tygodnie, w samym centrum miasta, w nowopowstałym Studio REforma – łączącym centrum designu z restauracją, w godzinach 12-21 (aby bez problemu można było zdążyć jeszcze po pracy zrobić smakowite zakupy). Spotkać w nim będzie można producentów dobrych, nieprzemysłowych specjałów, którzy chętnie opowiedzą o swoich wytworach.

Ponieważ pierwsza edycja wypadnie w Wielki Czwartek, na inauguracyjnym Tyglu nie zabraknie oferty typowo świątecznej: tradycyjnych wędlin od Dr.Maryniaka, świeżego pieczywa i wypieków (m.in. mazurki i serniki – w tym: wegańskie) od Baranowskich z Lwówka oraz eko-piekarni Bio-Bielik, nabiału i jaj, ryb wędzonych z Mosińskiej Wędzarni Tradycyjnej, lub pomorskich miodów.

Aktualne informacje o producentach i ich produktach znaleźć można na profilu Tygla na Facebooku: www.fb.com/TYGIELbyREforma .

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     


Tygiel współorganizowany jest przez serwis LokalneSpecjaly.pl.

Brak postów do wyświetlenia