Poznań. Konferencja „Handel i jakość ekologicznych produktów rolniczych”

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Ambasada Królestwa Niderlandów organizują w Poznaniu Konferencję na temat żywności ekologicznej i rolnictwa ekologicznego.

Konferencja odbędzie się 14 września 2011 roku (środa, pawilon nr 7, sala C na terenie MTP w Poznaniu).

Początek o godzinie 10.30.

Oto program seminarium

godz.10.30  –  rejestracja / kawa, herbata /

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

godz.11.00  –  otwarcie seminarium
Dariusz Goszczyński, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Toine van Poppel, Ambasada Królestwa Niderlandów

–   „Podstawy funkcjonowania rolnictwa ekologicznego w Polsce”
Dariusz Goszczyński, Michał Rzytki, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

–   „Czynniki decydujące o handlu i jakości produktów organicznych”
Margreet  Hofstede, Ministerstwo Gospodarki, Rolnictwa i Innowacji  Królestwa Niderlandów

–  „Popytowe uwarunkowania rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce „
Sylwia Żakowska-Biemans, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

–   dyskusja

godz.13.00  –   ekologiczny lunch-bufet

godz.14.00  –   matchmaking

Organizatorzy proszą by potwierdzić udział w seminarium do dnia 8 września b.r. nr tel.22 559 12 69, e-mail: war-lnv@minbuza.nl


Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia