Potrzeba bazy danych żywności ekologicznej dedykowanej dla gastronomii

Wielu szefów kuchni i kucharzy zna żywność ekologiczną, interesuje się nią i chciałoby włączyć do menu, ale ma problem z jej zdobyciem – mówił w trakcie Organic Marketing Forum Carlos Gonzáles-Tejera, ekspert kulinarny i pasjonat gotowania.

Carlos Gonzáles-Tejera w trakcie prezentacji “W jaki sposób pozyskać gastronomię jako partnera”  zwrócił uwagę, że w Polsce wciąż brakuje systemu dostarczania produktów ekologicznych do gastronomii. – Jakiś czas temu jeden z kucharzy interesował się pozyskaniem mięsa z ekologicznych gęsi, ale dostawcę znalazł… w Niemczech. To dobrze, że przybywa jarmarków i kiermaszy z żywnością ekologiczną, ale restauratorzy potrzebują innych źródeł zaopatrzenia – mówił ekspert.

Czytaj o Organic Marketing Forum w Biokurierze:

 

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Udostępnij artykuł:



Brak postów do wyświetlenia