Poszerza się oferta „superfoods” na polskim rynku

 

Jęczmień młody, pszenica młoda, chlorella, spirulina, nasiona babki płesznik, surowe ziarna kakao, maca – Bio Planet wprowadza na rynek nową serię produktów. To „Superfoods”.

Oto krótkie charakterystyki wprowadzanych produktów.

JĘCZMIEŃ MŁODY – TRAWA SPROSZKOWANA BIO 150 g

Ekologiczna trawa jęczmienna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych łodyżek jęczmienia. Trawa jęczmienna uprawiana jest w systemie rolnictwa ekologicznego na nieskażonych obszarach uprawnych. Nasiona sadzone są jesienią i w ciągu kilku miesięcy rozwoju przyswajają najcenniejsze składniki mineralne z żyznej gleby. Trawa jęczmienna jest bogatym źródłem błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Zawiera naturalny zielony barwnik chlorofil. Zalecane spożycie: od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Z trawy jęczmiennej można przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

PSZENICA MŁODA – TRAWA SPROSZKOWANA BIO 150 g

Ekologiczna trawa pszeniczna dostępna w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych pędów pszenicy. Trawa pszeniczna uprawiana jest w systemie rolnictwa ekologicznego na nieskażonych obszarach uprawnych. Nasiona sadzone są jesienią i w ciągu kilku miesięcy rozwoju przyswajają najcenniejsze składniki mineralne z żyznej gleby. Trawa pszeniczna jest bogatym źródłem błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Zawiera naturalny zielony barwnik chlorofil. Zalecane spożycie: od 5 do 10 g (1-2 łyżeczki) dziennie. Z trawy pszenicznej można przygotować pożywny sok zalewając chłodną wodą lub dodać proszek do koktajli owocowych, soków warzywnych, sałatek.

CHLORELLA W PROSZKU (GLONY) BIO 200 g

Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi – naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Zalecane spożycie: ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

SPIRULINA W PROSZKU (GLONY) BIO 200 g

Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego. Zalecane spożycie: ok. 5 g spiruliny (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

NASIONA BABKI PŁESZNIK BIO 250 g

Babka płesznik to jednoroczna roślina śródziemnomorska, której najbardziej wartościową częścią są nasiona. Z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika, odgrywającego szczególną rolę w regulacji czynności przewodu pokarmowego, stają się coraz bardziej popularne. Nasiona można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także doskonały dodatek do wielu potraw, m.in. jako składnik deserów, panierka do mięs lub zagęszczacz. Zalecamy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania nasion zalecane jest picie dużej ilości płynów.

KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 200 g

Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.

KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g

Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

MACA (KORZEŃ) W PROSZKU BIO 150 g

Ekologiczny sproszkowany korzeń maca pochodzi z rejonów górskich Peru. Od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach gór. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartościa błonnika. Zalecane spożycie: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym napojem. Polecamy również do koktajli, soków, sałatek, surówek, jogurtów, deserów lub jako mąkę do domowych wypieków. Maca pasuje także jako składnik nadzienia lub jako posypka.

Źródło: Bio Planet

Brak postów do wyświetlenia