Poszerza się oferta ekologicznego tofu

Polsoja poszerza ofertę BIO tofu. Po BIO tofu z ziołami i BIO tofu naturalnym w ofercie firmy pojawiły się: BIO tofu z pomidorami i bazylią, BIO tofu marynowane w sosie tamari i BIO tofu wędzone.

BIO tofu z pomidorami i bazylią, sprawdza się zarówno na zimno, jako składnik sałatek i dodatek do kanapek, jak i w daniach gorących. Z kolej BIO tofu marynowane w sosie tamari nadaje się do dań azjatyckich, jako podstawa past, a także jako dodatek do zimnych dań. Wędzonego smaku doda potrawom BIO tofu wędzone, które podobnie jak BIO tofu z pomidorami i bazylią i BIO tofu marynowane w sosie tamari, można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. BIO tofu wędzone jest również dobrym dodatkiem do wszelkiego rodzaju zapiekanek, a także tradycyjnych dań polskich.

Waga opakowań:
BIO tofu z pomidorami i bazylią – 250 g
BIO tofu marynowane w sosie tamari – 200 g
BIO tofu wędzone – 200 g

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Tofu czyli…

Tofu, nazywane często serkiem sojowym, powstaje w procesie koagulacji mleka sojowego.Jak głosi legenda, wynaleziono je ok. 2000 lat temu w Chinach. Od tego czasu nie tylko stało się charakterystycznym składnikiem kuchni azjatyckich, ale też zdążyło się zadomowić w Europie, gdzie stało się cenionym składnikiem zarówno potraw pochodzenia azjatyckiego, jak i elementem wzbogacającym tradycyjne kuchnie narodowe. Tofu charakteryzuje się bogactwem wartości odżywczych, a także ma zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu niektórych chorób.

Firma Polsoja od 1993 roku oferuje szeroką gamę produktów na bazie soi: tofu, wędliny, kiełbaski i parówki sojowe, pasty i pasztety, a także vege plastry. Od niedawna poszerzana jest także oferta żywności ekologicznej.

Polecamy więcej informacji na temat tofu:  Tajemnica ekologicznego tofu

Zachęcamy również do lektury przepisu na domowe tofu: Ekologiczne tofu

Brak postów do wyświetlenia