Teraz czytasz...
Pomarańczowy łosoś z mandarynkową sałatką
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Pomarańczowy łosoś z mandarynkową sałatką

 

  • dzwonko z łososia
  • 1 pomarańcza ekologiczne
  • ½ cytryny ekologicznej
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mandarynka ekologiczna
  • 4 łyżki ryżu
  • Kawałek papryki zielonej
  • Kawałek papryki czerwonej
  • 2 łyżki groszku z kukurydzą
  • 4 oliwki czarne
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 3 łyżki mąki pszennej


Sposób przygotowania:

Łososia zamarynowałam. Do marynaty użyłam ½ soku z cytryny, ½ soku z pomarańczy, sól, pieprz, sprasowany ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy. Odstawiłam na cztery godziny do lodówki. Na patelni rozgrzałam olej. Łososia wyjęłam z marynaty otoczyłam w mące i smażyłam. Ryż ugotowałam do miękkości. Ostudziłam. Dodałam do niego  pokrojoną paprykę zieloną, kawałek czerwonej, kukurydza z groszkiem, i cząstki mandarynki pozbawione błonek. Całość wymieszałam. Łososia podaję na plastrach pomarańczy z sałatką. Talerz dekoruję oliwkami i pomidorkami koktajlowymi.

autorka przepisu: Magdalena

Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis

Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.