Płatki ryżowe z jabłkiem (od 5 miesiąca)

Składniki: 2 łyżki płatków ryżowych BIO, 1 średnie dojrzałe jabłko BIO najlepiej starej odmiany – np. koksy pomarańczowej, koszteli, malinówki itp., szczypta cynamonu BIO

Sposób przygotowania:
Płatki ryżowe BIO ugotować w niewielkiej ilości wody (4-5 dużych łyżkach). Płatki ryżowe gotują się bardzo szybko około 1-2 minut dlatego wcześniej można obrać ze skórki jabłko i zetrzeć na puszysty mus. Gotowy mus można połączyć z płatkami i podgotować 1 minutkę lub dodać bezpośrednio na talerz do płatków. Dla wzbogacenia smaku można dodać szczyptę cynamonu.

Powyższe składniki starczą na około 1 deserek.

Deserek można podawać dziecku karmionemu piersią już od 5 miesiąca.

Jabłka są bogatym źródłem witamin m.in. C, minerałów oraz błonnika.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

Przepis przygotowała: Magdalena Przybylak – Zdanowicz

Podziel się z nami przepisem kulinarnym na bazie żywności ekologicznej. redakcja@biokurier.pl!

 

 

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody! redakcja@biokurier.pl

 


Chcesz wiedzieć jakie przepisy pojawiają się na naszej stronie? Zapisz się na newsletter (w dolnym lewym rogu)

Klikając na poniższe TAGI otrzymasz przepisy i informacje na temat danego produktu!

Brak postów do wyświetlenia