RP: Domowe pieczenie chleba coraz bardziej popularne

Coraz więcej osób decyduje się na samodzielne wypiekanie chleba w domu – to żadna nowość dla czytelników Biokuriera, ale dzisiaj o tym fakcie wspomina także Rzeczpospolita.

Więcej przeczytać można w dostępnym na stronach Rzeczpospolitej artykule Gdy dom pachnie chlebem.O zaletach ekologicznego chleba i domowych przepisach pisaliśmy w 12 numerze Biokuriera .

Wszystkich zaineteresowanych domowymi wypiekami zachęcamy do zapoznania się książką Pieczemy ekologiczny chleb w domu, nad którą Biokurier sprawuje patronat. W publikacji tej zgromadzono przepisy na wypiek ponad 120 rodzajów chleba i pieczywa z ciasta chlebowego. Pochodzą one z poradników najsławniejszych polskich kucharek XIX i początku XX wieku. Nie brakuje także recept na chleby regionalne i chleby o rodowodzie biblijnym m.in. leczący, cudowny chleb Ezechiela. Poza tym, uzdrawiające chleby najsławniejszych naturalistów i zielarzy z Polski i świata, od ks. Kneippa, dr. Bilza, dr. Grahama, ojca Klimuszki, św. Hildegardy począwszy, na najsławniejszych klinikach naturalistycznych dr. Tarnawskiego i Bircher-Bennera skończywszy. Pieczemy ekologiczny chleb to także publikowane po raz pierwszy liczne porady, zdjęcia, tajniki i przepisy wypieku ekologicznego chleba opracowane, wypraktykowane i przekazane przez polskich rolników ekologicznych. Chleby te są nagradzane i cieszą się wielkim uznaniem licznej rzeszy klientów. Książkę Pieczemy ekologiczny chleb zakupić można w sklepie internetowym Wydawnictwa Gaj.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia