Pieczarki faszerowane kozim serem i orzechami

Składniki: 15-20 pieczarek, 70 g sera pleśniowego, 70 g koziego twarożku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, garść pieczonych pokruszonych orzechów laskowych

Prostota to często najlepsze rozwiązanie. Szybko zwięźle i na temat. Grzyb z pieca na ciepło, na przystawkę, na zaraz.

Pieczarki faszerujemy mieszanką siekanej natki pietruszki, czosnku, pleśniowego i koziego sera, a także wcześniej pieczonych i rozkruszonych orzechów laskowych. Masę ucieramy widelcem, dopieprzamy i do grzyba. Grzyb do pieca, a jak się zezłoci – jest gotowy. Takiego pieczonego ancymona podaje na liściach sałaty z kiełkami słonecznika. Mniam.

Autor: Grzegorz Łapanowski

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 


Grzegorz Łapanowski – 100% kulinarnej pasji. Gotował w kilkunastu restauracjach, ale wciąż traktuje kuchnię bardziej jako zamiłowanie niż pracę. Studiował Nauki Polityczne i Socjologię na Uniwersytecie Warszawskim, a także Bezpieczeństwo Żywności na Instytucie Żywności i Żywienia. Razem z Tomkiem Jakubiakiem prowadzi wtorkową kuchnię w Dzień Dobry TVN. Wkrótce będzie gospodarzem autorskiego programu na Kuchnia TV. Uwielbia jazdę na rolkach i targi warzywne o wschodzie słońca.

 


Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


 

 

Brak postów do wyświetlenia