Pasta jajeczno-tuńczykowa z kukurydzą

Składniki:

3-4 jajka bio
puszka kukurydzy bio
tuńczyk bio (w sosie własnym lub z oliwy z oliwek)
2-3 łyżki majonezu bio
przyprawy bio: pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, oskubujemy i ścieramy na tarce (na drobnych lub średnich oczkach). Do tego dorzucamy rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę i majonez (jeśli chcemy obniżyć kaloryczność naszej pasty – możemy dodać majonezu bez jajek bio) – mieszamy i doprawiamy pieprzem, solą (warto spróbować z innymi ekologicznymi przyprawami – osobiście, nie eksperymentowałam przy tej paście i doprawiłam ją w tradycyjny sposób). Dla zaostrzenia smaku warto dodać trochę drobno pokrojonego pora bio lub kiełki rzeżuchy albo rukoli.


Autorka przepisu: Agnieszka Szeffler – Grudkowska

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

 


Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


 

 

Brak postów do wyświetlenia