Omlet po włosku o poranku

Omlet po włosku, z wykorzystaniem ekologicznych składników, to nasza kolejna śniadaniowa propozycja.

Chińskie przysłowie mówi: „Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi”. Zarówno wschodnia jak i polska tradycja kulinarna traktowała śniadanie jako najważniejsze danie zdrowej diety.

Pierwszy posiłek miał dostarczyć energii i jak największej ilości niezbędnych składników odżywczych. Bardzo często na stołach gościły jajka w każdej postaci oraz wszelkiego rodzaju kasze, płatki, ryże oraz wyroby z pełnoziarnistych mąk.

Omlet po włosku to idealna propozycja na lato, ale powinna sprawdzić się także jesienią.

Sprawdź przepis:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Omlet po włosku

 

 

Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia