Nowość. Ekologiczne herbaty z… warzyw

Szpinakowo – miętowa, marchwiowo-imbirowa, tymiankowo-pomidorowa i brokułowo-kapuściana to smaki ekoherbat (a właściwie naparów), które dostępne są już na polskim rynku.

Za ich dystrybucję w Polsce odpowiada firma Vegenovo a produkowane są przez firmę Alveus.

4 rodzaje ekoherbat

– Podstawa naszej oferty to 4 rodzaje herbat: szpinakowo – miętowa, marchwiowo-imbirowa, tymiankowo-pomidorowa i brokułowo-kapuściana. Wszystkie mają certyfikat ekologiczny. Są produkowane dopiero po złożeniu zamówienia, a więc maksymalnie świeże. Proces produkcji polega na delikatnym podsuszeniu. W skład wchodzą warzywa, zioła i przyprawy.  Herbatki to świetne uzupełnienie naszej diety i dobra alternatywa dla tradycyjnych napojów – tłumaczy Małgorzata Nowacka z Vegenovo.

Susz można…zjeść

Co ciekawe susz pozostały po zaparzeniu herbat można zjeść. – Szczególnie pyszna jest marchewka. Dodatek curry, kurkumy i imbiru bardzo wzbogaca smak. Szpinakowo – miętowa idealna jest na lato. Można ją po zaparzeniu schłodzić i podawać na zimno z kostkami lodu. Uwielbiają ją dzieci, co nas szczególnie cieszy. Brokułowo – kapuściana to propozycja dla osób dbających o wagę, można ją stosować podczas detoksu. Tymiankowo – pomidorowa to bogactwo likopenu. Marchwiowo – imbirowa ma świetne działanie przeciwzapalne i rozgrzewające. Wszystkie składniki optymalnie przyswoimy jeśli podczas picia przegryziemy parę pestek dyni lub słonecznika – dodaje Małgorzata Nowacka.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Vegenowo jest dopiero na początku realizacji zaplanowanych działań. – Za chwilę ruszy sklep internetowy a naszą ofertę powiększymy, pozostając w przestrzeni eko – dodaje Magłorzata Nowacka.

Szukasz nowości i aktualności z ekorynku? Śledź dział BIO HANDEL

Brak postów do wyświetlenia