Kolejny przepis na eko sałatkę

Ekologiczna sałatka warzywno-ryżowa z tuńczykiem – to kolejna kulinarna propozycja nadesłana przez naszą czytelniczkę. Zachęcamy do spróbowania!

W tym tygodniu pani Agnieszka Szeffler-Grudkowska nadesłała nam przepis na Ekologiczną sałatkę warzywno – ryżową. Podczas dobierania składników do sałatki warto zwrócić uwagę szczególnie na ryż ekologiczny. Dietetycy zwracają uwagę, że biały ryż to produktem przetworzony. Powstaje w wyniku oddzielenia otrębów od ryżu brązowego. Tymczasem to właśnie w otrębach skrytych jest najwięcej witamin. Ryż brązowy zawiera witaminę B1, wapń i żelazo. Obfituje także w błonnik.

Sprawdź przepis:

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     



Brak postów do wyświetlenia