Kawa BIO o niskiej kwasowości – nowość na polskim rynku

Mieszanka ziaren kawy Arabica skomponowana tak, aby uzyskać możliwie niską kwasowość – to najistotniejszy wyróżnik Ale’Eko CAFÉ , która od kilku tygodni jest dostępna na polskim rynku.

Ale’Eko CAFÉ jest ekologiczną mieszanką ziaren kawy w 100% Arabica, o różnym stopniu upalenia – od jasnego do mocnego – posiadającą wartość pH na poziomie od 5,81 do 6,59 . Wielkość pH została potwierdzona zgodnie z akredytacją UE w niezależnych instytutach.

– To mieszanka ekologicznych ziaren kawy z plantacji Ameryki Południowej, Afryki i Ameryki Środkowej. Ziarna zostały wyselekcjonowane i tak upalone, aby powstała kawa o wyrazistym smaku.  Znajdą tu Państwo smak orzecha i czekolady z delikatną nutą kakaową – mówi Ewa Kotlewska współwłaściciel firmy Bio Point, producenta marki – Ale’Eko CAFÉ .

Ale’Eko CAFÉ jest dostępna jako kawa ziarnista i mielona w opakowanich 250g i 500 g. Zakupić można ją w internetowym sklepie z zywnością ekologiczną AleEko.pl, wkrótce pojawi się w szerszej dystrybucji.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Ale’Eko CAFÉto aktualnie druga polska marka kawy, która pochwalić może się certyfikatem ekologicznym. Tą drugą jest Pizca Del Mundo.

Brak postów do wyświetlenia