Jaki owoc ma najwięcej naturalnego potasu?

-tekst sponsorowany-

Awokado, pomarańcze, a może banan? No właśnie NIE. Takim owocem są ŚWIEŻE DAKTYLE odmiany Medjool…

Zawierają aż 696 mg potasu w 100g – to 50% więcej niż posiada banan, a w dodatku są niesamowicie smaczne. Daktyle to owoce najstarszego owocowego drzewa na świecie. Towarzyszą ludziom od ponad 6000 lat, stanowiąc dla nich źródło naturalnej energii i antidotum przy wielu dolegliwościach.

Świeże daktyle odmiany MEDJOOL to jedne z największych daktyli świata i źródło 15 naturalnych, przyswajalnych witamin i minerałów. Świeże daktyle MEDJOOL to być może najzdrowsze owoce na świecie. Są naturalnym źródłem energii, błonnika, przeciwutleniaczy, związków fenolowych, salicylanów, naturalnych cukrów, witamin: A, B2, B3, B5, B6, K oraz minerałów: potasu, fosforu, żelaza, wapna, magnezu i cynku.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Badania medyczne potwierdzają że ŚWIEŻE DAKTYLE mają NISKI INDEKS GLIKEMICZNY (IG 43-54)* i mogą być spożywane w zdrowej zbilansowanej diecie przez osoby odchudzające się, a także osoby z cukrzycą typu 2. Jedzenie świeżych daktyli może istotnie zmniejszyć poziom hemoglobiny glikowanej (HbA1c) w surowicy i poprawić metabolizm. Dodatkowo Świeże Daktyle są bogate w naturalny potas** (najwięcej z owoców). Są to mało znane fakty, nawet w środowisku dietetyków. Właściwości te zostały potwierdzone przez najważniejsze instytucje związane z odżywianiem i zdrowiem w USA – * US National Library of Medicine, National Institutes of Health, **USDA National Nutrient Database.

Świeże Daktyle Medjool to cudowne antidotum przy wielu dolegliwościach m. in. takich jak: spadek energii, zaparcia, zespół jelita drażliwego, choroby serca i układu krążenia, bezsenność, nadkwasota, anemia i osteoporoza. Skutecznie obniżają poziom cukru i cholesterolu we krwi. Wykazują też właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe, a dzięki zawartości antyoksydantów wzmacniają organizm.

Świeże daktyle marki FRESH DATES Medjool nie zawierają żadnych dodatków ani konserwantów, nie mają też żadnych śladowych ilości glutenu, są w 100% naturalne (produkt w trakcie ekocertyfikacji). Można spożywać je w każdej postaci: na surowo, można zapiekać je z boczkiem, a nawet grillować. Świetnie smakują jako dodatek do kanapek, sałatek, koktajli, musli, szaszłyków, a ze względu na swoją wielkość idealnie nadają się aby je faszerować serem, orzechami i podawać w gorącej czekoladzie.

Kilka przepisów: na stronach: www.zdrowedaktyle.pl

Importer: OrganicHouse Sp. z o.o. biuro@organichouse.eu lub 500.055.622

Już za tydzień kolejna porcja wiedzy na temat daktyli!

Brak postów do wyświetlenia