Jak powstaje zdrowy eko sok z buraków kwaszonych i nie tylko – kolejny film promujący eko żywność w sieci

W 12 części promującej żywność ekologiczną serii „Posmak Natury” Grzegorz Łapanowski odwiedza firmę BioFood, która jest jednym pierwszych przedsiębiorstw, które całą swoją działalność poświęcają przetwórstwu ekologicznych owoców i warzyw.

Sztandarowymi produktami przetwórni z Ciechocina są nagradzane na różnego rodzaju targach i festiwalach soki kwaszone, których zdrowotne walory potwierdziły nawet badania przeprowadzone przez naukowców ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (przeczytaj więcej: Badania SGGW potwierdzają antyrakowe właściwości ekologicznych soków kwaszonych). Grzegorz Łapanowski odwiedza nie tylko zakład, po którym oprowadzają  go Tadeusz Szynkiewicz i Emil Świniarski, ale również gospodarstwo ekologiczne Romana Świniarskiego, które od wielu lat specjalizuje się w uprawie warzyw.

Więcej o przetwórni BioFood pisaliśmy w dziale JAK POWSTAJE BIO: Jak powstają soki ekologiczne?

Zapraszamy do obejrzenia filmu:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Filmiki, w których Grzegorz Łapanowski odwiedza wybrane gospodarstwa i przetwórnie ekologiczne w Polsce realizowane są w ramach ministerialnej kampanii „Żywność ekologiczna – gwarancja dobrego smaku”, o której pisaliśmy w artykule: Ruszyła Ogólnopolska Kampania Promocyjna Żywności Ekologicznej . W ramach kampanii działa fanpage na Facebooku, profil na YouToube oraz blog internetowy prowadzony przez dietetyka: http://gwarancja-dobrego-smaku.blogspot.com/

Obejrzyj także pozostałe filmy “Posmak natury”:

Brak postów do wyświetlenia