Jabłecznik z papierówek


Składniki:

jabłka EKO papierówki
¾ kg mąki ekologicznej bio,
4 żółtka,
1 kubek kwaśnej śmietany bio,
½ kostki masła bio,
¾ szklanki cukru bio,
1 płaska łyżka proszku do pieczenia bio,

 Sposób przygotowania:

 

Zagnieść ciasto w kulę i odłożyć do lodówki  na kilka godzin. Jabłka utrzeć na grubej tarce i posypać cukrem. Można dodać także cukru waniliowego. Odstawić. Ciasto podzielić na dwie części. 1 część rozłożyć na blasze. Upiec do lekkiego zarumienienia. Wyjąć. Wyłożyć jabłka na pierwszej części ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 30 do 40 min w temp. 180 stopni Celsjusza.

 

[Wróć do spisu Eko Deserów] | [Wróć do spisu przepisów ]


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!