GW: Żywność eko szansą dla Polski wschodniej?

To pytanie zadają dziennikarze Gazety Wyborczej przedstawiając działający na Terenie Polski Wschodniej klaster producentów ekologicznych „Dolina ekologicznej żywności”.

 

Idea klastra Dolina ekologicznej żywności była już przedstawiana na łamach Biokuriera.

Wśród członków organizacji producenci żywności ekologicznej: Bioavena, Bio Concept, Bio-Eko, Magiczny Ogród, Brzost-Eko, JK, Cukiernia Zaniewicz, Chmiel, Zakład Mięsny “Wasąg”, Barwy Zdrowia, a także podmioty dbające o rozwój ekologicznego rolnictwa: EkoLubelszczyzna, Podkarpacka Izba Rolnictwa Ekologicznego i Ekoland).

Klaster działa na terenie pięciu województw: warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, lubelskiego, świętokrzyskiego i podkarpackiego.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Warto zauważyć, że w regionie tym działa ok. 30 proc wszystkich polskich gospodarstw ekologicznych.

Zapraszamy do lektury działu BIO HANDEL

Więcej w Gazecie Wyborczej



Chcesz być na bieżąco z BIO? Zapisz się na nasz newsletter (u dołu po lewej stronie)
lub sprawdź nasze profile na portalach społecznościowych Facebook i Twitter!     

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia