Gotuj I myśl ekologicznie – nowy projekt Biolandu

Jak przygotowywać pyszne i piękne potrawy z ekologicznych składników? – odpowiedzi na to pytanie szukać będą uczestnicy szkoleń organizowanych przez niemiecką organizację Bioland.

W ramach projektu „Cook and think organic” przewidziane są szkolenia dla kucharzy (i osób przygotowujących się do tego zawodu) zainteresowanych przygotowywaniem potraw z żywności ekologicznej. Szkolenia zorganizowane zostaną na terenie całych Niemiec w latach 2011 i 2012. W każdym będzie brała udział grupa około 30 chętnych.

Wkrótce postaramy się zamieścić dokładniejsze informacje na temat tej inicjatywy. Wierzymy, że jest na nią miejsce także w Polsce, zwłaszcza, że coraz więcej restauracji zainteresowanych jest serwowaniem żywnosci ekologicznej.

Na razie zapraszamy “kucharzy i kucharki amatorów” do przeglądania i rozwijania naszego działu EKO PRZEPISY KULINARNE

źródło: BioFach fot.sxc.hu

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Cotygodniowa porcja BioInformacji do Twojej skrzynki e-mailowej – zapisz się na nasz newsletter (lewy dolny róg strony)

 




Brak postów do wyświetlenia