Musli ekologiczne orzechowo-bananowe

Składniki:

1 opakowanie płatków 3 zboża BIO (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne 300g), 1 opakowanie suszonych bananów BIO (100-150g), 1 opakowanie migdałów lub płatków migdałowych BIO (100g), 1 opakowanie moreli suszonych BIO (150g), Orzechy włoskie (około 150g), Jabłka suszone BIO lub chipsy jabłkowe BIO (około 200g), Siemię lniane BIO (około 50g), Łyżka miodu lipowego, Mleko lub jogurt naturalny BIO

Sposób przygotowania:

Płatki mieszamy z pokruszonymi, suszonymi bananami, jabłkami i siemiem lnianym. Następnie suszone morele kroimy w kosteczki, migdały kroimy na mniejsze lub zawiązujemy w bawełnianą ściereczkę i tłuczemy, uderzamy o kant stołu, aby się pokruszyły. Wyłuskane orzechy włoskie dzielimy na małe kawałki. Wszystkie składniki dodajemy do płatków, mieszamy i przesypujemy do słoika lub szczelnego pojemnika. Muesli podajemy z mlekiem lub jogurtem naturalnym BIO. Dla osłody można dodać łyżkę miodu lipowego.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     
 

Podziel się z nami przepisem kulinarnym z produktów ekologicznych! Nasz adres: redakcja@biokurier.pl

Co miesiąc losujemy nagrodę niespodziankę!


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

 


Brak postów do wyświetlenia