Ekologiczna sałatka warzywno-ryżowa z tuńczykiem

Składniki:

  • 300-400 g brązowego ryżu bio
  • 1 czerwona papryka bio
  • 1 cebula bio
  • 1 puszka kukurydzy bio
  • 1 puszka ciecierzycy bio
  • 5 jaj bio
  • 5-6 ogórków konserwowych bio
  • 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek bio
  • 3 łyżki stołowe majonezu bio
  • przyprawy bio: pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy po ugotowaniu odsączamy i wrzucamy do dużej miski. Gotujemy jajka na twardo.  Kroimy w drobną kostkę: paprykę, cebulę, ogórki, jajka i wrzucamy do miski. Dorzucamy odsączoną kukurydzę i ciecierzycę oraz rozdrobnione kawałki tuńczyka z oliwy z oliwek. Wszystko okraszamy majonezem i doprawiamy do smaku.

SMACZNEGO!

[Wróć do spisu Eko Sałatek[Wróć do spisu przepisów ]

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 


Zaproponuj nam własny przepis na potrawę z ekologicznych składników! Co miesiąc losujemy nagrody!

Nasz adres: redakcja@biokurier.pl


 

Brak postów do wyświetlenia