Eko smoothie i dżem z kiwi – podejrzane na BioFachu

Smoothie i dżem z kiwi bez gorzkiego posmaku pestek to osiągnięcie, którym na Targach BioFach chwali się jeden z włoskich producentów.

Wytworzone na bazie kiwi produkty Firma Societa Agricola Flii Breitenberger promuje pod marką „Kiwiny”.

Ekologiczne smoothie składa się w 80% z pulpy na bazie kiwi. Do tego dodane jest 10% wody oraz 10% cukru trzcinowego.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W przypadku dżemu pulpa kiwi stanowi 70% a cukier trzcinowy 30%. Co ważne oba produkty pozbawione są gorzkiego posmaku pestek.

– Jesteśmy prawdopodobnie pierwszą przetwórnią, której udało się rozwiązać problem gorzkiego posmaku pestek kiwi – przekonuje Ezio Zacconi odpowiedzialny w Breitenberger za sprzedaż.

 

 

Targi BioFach odbywają się w Norymberdze w dniach 15-18 lutego 2012.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia