Dyniowe gwiazdki


CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 minut

CZAS PIECZENIA:
2×15 minut

TRUDNOŚĆ:
ŁATWE

LICZBA PORCJI
: ok. 30 ciasteczek o średnicy 3-4cm

Składniki:

250 g przesianej mąki pszennej ekologicznej
2 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia BIO
150 g drobnego białego cukru z laską wanilii
100 g margaryny bezmlecznej (rozpuszczonej)
1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii
1 łyżka mąki ziemniaczanej BIO rozpuszczonej w 3 łyżkach wody
120 g miąższu z ugotowanej dyni

 

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przygotowanie:

1.Dynię gotować do miękkości ok. 15min, odcedzić, wystudzić i rozdrobnić na jednolitą masę

2.Mąkę przesiać z dodatkiem proszku do pieczenia

3.Wsypać do miski cukier, dodać rozpuszczoną, przestudzoną margarynę bezmleczną i ucierać na jednolitą masę

4.Dodać rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną, dynię, ekstrakt waniliowy

5.Całość wymieszać, stopniowo dodawać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia

6.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia

7.Rozgrzać piekarnik do 180C

8.Przygotowane ciasto (dość stała konsystencja), należy przełożyć do szprycy i wyciskać małe porcje, układając je w niewielkiej odległości od siebie na wcześniej przygotowaną blaszkę

9.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut aż się zarumienią

10.Ostudzone udekorować konfiturową wisienką

Autorka przepisu: Katarzyna Jankowska/ autorka bloga: http://mamaalergikagotuje.blogspot.com


Czy wiesz że…
Klikając na poniższe TAGI można uzyskać spis potraw z wykorzystaniem danego produktu oraz informacje na jego temat!

Brak postów do wyświetlenia