Czerwcowe „łazanki” ze szpinakiem BIO

Składniki:

  • minimum 0,5 kg szpinaku BIO
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek extra vergine BIO
  • 4 ząbki czosnku BIO
  • 200 gramów makaronu typu lasagne BIO
  • Szczypta soli

Sposób przygotowania:

Dokładnie opłukane liście szpinaku podsmażamy jak najkrócej na oliwie z  połówkami czosnku, aż piękny aromat rozejdzie się po całym domu, lekko solimy. Wygodnie jest robić to w dużym rondlu lub głębokim garnku. Połamany na duże kawałki makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Wykładamy nasz obiad na talerz, możemy jeszcze polać całość oliwą i już możemy delektować się smakiem świeżego szpinaku…

Porcja dla 2 osób.
Smacznego!

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

autorka przepisu: Małgorzata Górska

Brak postów do wyświetlenia