Ciechocinek. Festiwal Chleba i Soli. Będzie także eko chleb!

Chleb i sól – to wokół nich koncentrować będzie się pierwsza edycja festiwalu, który w weekend 28-29 czerwca odbędzie się na terenie słynnego Parku Zdrojowego w Ciechocinku.

Program festiwalu został podzielony na dwie strefy: strefę chleba i strefę soli. – W tych dwóch strefach odbędą się atrakcje takie jak: aleja chlebów świata, konkurs na najlepszy chleb, degustacje i prezentacje, warsztaty, stoiska handlowe, restauracja z przekąskami, święto soli „Łączy nas Wisła”, prezentacja sanatoriów i ich zabiegów leczniczych oraz relaksacyjnych. Festiwal odbywać się będzie na terenie Parku Zdrojowego oraz w Zabytkowej Warzelni Soli w godzinach 10.00 – 18.00 – czytamy na stronie internetowej organizatorów.

Eko chleb na festiwalu

Obecność na Festiwalu Chleba i Soli zapowiada m.in. piekarz ekologiczny Bogdan Smolorz z Grudyni Wielkiej. Na facebookowym profilu piekarni czytamy: Ruszają przygotowania do naszego wyjazdu do Ciechocinka. Zostaliśmy zaproszeni do wzięcia udziału w niezwykłej imprezie, która zainauguruje cykl corocznych wydarzeń pod nazwą “Festiwal Chleba i Soli” Kto może dojechać , prosimy nas odwiedzić. Wypatrujcie naszego namiotu w Parku Zdrojowym. Przygotujemy ciekawe chleby, wymyśliłem ciekawy sposób przedstawienia się nabierającym tam sił kuracjuszom. Zrobimy paczuszki z kilkoma kromkami kilku różnych zdrowych chlebów, (taka porcja śniadaniowa albo kolacyjna) będzie się to nazywało “porcja Kuracjusza” w środku oczywiście kromki chleba BIO . Przygotuję też pokazy mielenia ziarna na razową mąkę, którą będzie można na miejscu zakupić ale też inne ciekawe rzeczy chcemy Państwu tam pokazać. Proszę czuć się tam zaproszonym.

Więcej informacji na temat Festiwalu: www.festiwalchlebaisoli.pl
Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia