Teraz czytasz...
Ciasto z cytrusami
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl
X Targi Ekostyl | reklama | Biokurier.pl

Ciasto z cytrusami

Oto przepis:Postanowiłam sprawdzić czy ciasto tez się uda bez innych środków na rośnięcie. Okazało się pyszne, w ogóle nie chlebowe za sprawą mąki arachidowej. A soczyste za sprawa pomarańczy i daktyli.

1 szklanka zaczynu chlebowego żytniego
2,5 szklanki mąki tortowej
1 szklanka mąki arachidowej
2,5 szklanki soku jabłkowego bez cukru

2 pomarańcze
10 daktyli
5 łyżek syropu z agawy

2 łyżki oleju

Mąkę mieszamy z zaczynem i sokiem jabłkowym. Zostawiamy do wyrośnięcia na 6-8 godzin.
Kroimy daktyle. Kroimy pomarańcze w plasterki. Smarujemy formę olejem. Wlewamy ciasto. Układamy na wierzchu pomarańcze. Pieczemy 50 min w temperaturze 180’C.

autorka przepisu:  Ewa

Przepis nadesłany w ramach konkursu: Skrzynka eko cytrusów za najlepszy przepis

Wróć do listy przepisów ] [wróc do spisu przepisów cytrusowych]

Ten serwis używa cookies. Korzystając z niego wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Sprawdź naszą politykę prywatności.

Żadne materiały z tej strony nie mogą być jakikolwiek sposób powielane bez pisemnej zgody redakcji.